OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARIDAGI KIMYOVIY MODDALARNING ORGANIZMGA TA’SIRI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Oziq-ovqat mahsulotlari – odam tomonidan iste'mol qilinadigan natural yoki qayta ishlov berilgan ko'rinishdagi mahsulotlar (shu jumladan, parhez ovqatlanish mahsulotlari va boshqa ixtisoslashtirilgan mahsulotlar), idishlarga qadoqlangan ichimlik suvi (butilkaga solingan ichimlik suvi), alkogol mahsulot (shu jumladan, pivo), alkogolsiz ichimliklar, saqich, shuningdek, oziq-ovqat xomashyosi, oziq-ovqat qo'shimchalari hamda oziq-ovqat biologik faol qo'shimchalari. Bolalar ovqatlanishi uchun oziq-ovqat mahsulotlari, idishlarga qadoqlangan ichimlik suvi (butilkaga solingan ichimlik suvi)ga qo'yiladigan talablar boshqa sanitariya qoidalari va me'yorlari bilan belgilanadi.