MAVZU: BOLALARDA STOMATIT VA GELMINTOZ KASALLIKLARINING ETIOLOGIYASI, KLINIK BELGILARI, DAVRLARI, DAVOLSH VA PROFILAKTIKASI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Bugungi kunda bolalar orasida uchraydigan o’g’iz bo’shlig’i kasalliklari va gelmintoz kasalliklarining asosiy qismini stomatit, enterobioz, askaridoz, lyamblioz kasalliklari tashkil etadi. Shuning uchun ushbu kasalliklar haqida ma’lumotlarga ega bo’lib, o’z vaqtida oldi olinsa, davolash ishlari o’z vaqtida boshlansa ushbu kasalliklarni to’liq nazorat qilish mumkin va yuzaga keladigan asoratlardan holi bo’ladi. Ushbu maqolada raxit kasalligini keltirib chiqaruvchi sabablari, klinik belgilari, davrlari, davolash, oldini olish yoritilgan.