MAHALLIY SOLIQLAR YIG‘UVCHANLIGINI OSHIRISHDA SOLIQ MA’MURCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING O‘RNI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Samarali soliq ma'muriyati mahalliy soliqlarni yig'ishni ko'paytirishda hal qiluvchi ro`l o'ynaydi. Ushbu maqolada mahalliy darajada daromad olishni ko'paytirishda soliq ma'muriyatini takomillashtirishning ahamiyati ko'rib chiqilgan. Keng qamrovli adabiyotlarni ko'rib chiqish va tahlil qilish orqali u mahalliy soliq yig'ishni optimallashtirish uchun soliq ma'muriyatini kuchaytirish usullari, natijalari va oqibatlarini ochib beradi.