ZAMONAVIY TA’LIM-TARBIYA JARAYONINI TO‘G‘RI TASHKIL ETISHDA DIDAKTIK O‘YINLAR VA ERTAK TERAPIYA ORQALI TA’SIR ETISH USULLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2022)
Ushbu maqola zamonaviy psixologiyada bola bilan ishlashda keng foydalaniladigan psixokorreksion metod – didaktik o‘yinlar va ertak terapiyasi haqida. Bolalarning samarali bilim olishida hozirgi paytda didaktik o‘yinlarning ahamiyati kattadir. Didaktik o‘yinlar diqqatni jamlashga,tafakkurni rivojlanishiga, jamoada hamkorlikda ishlashga o‘rgatadi.Masalan: “Yashirin lider” o‘yini diqqatni jamlashga, “G‘aram tepalik” o‘yini hamkorlikda ishlashga, “Bo‘lgan-bo‘lmagan voqealar” o‘yini tafakkurni rivojlanishiga yordam beradi. “Yashiringan buyumlar” o‘yini.