QORAQALPOG’ISTON HUDUDIDA QAZIB OLINGAN KAOLINNING FIZIK-KIMYOVIY XARAKTERISTIKASI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada kaolinning tarkibi o’rganiladi va uning qanday maqsadlarda ishlatilishi ya’ni Kaolin kulolchilik, oqava suvlarni tozalash , kompozit plomba ishlab chiqarish va zeolit kabi qattiq katalizatorlar ishlab chiqarish kabi turli xil ilovalar uchun ishlatilishini o’rganiladi. XRF yordamida xarakterli texnikalar orqali Qoraqalpog’iston hududida kaolin loyining fizik va kimyoviy xossalari o'rganib chiqilganligi haqida ushbu maqolada so’z yuritiladi.