THE SYSTEM OF GUARANTEES OF CHILDREN'S RIGHTS UNDER THE LEGISLATION OF UZBEKISTAN (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Bolalar huquqlarini himoya qilish nafaqat ma’naviy farz, balki xalqaro va milliy qonunlarda mustahkamlangan huquqiy majburiyat hamdir. Keng qamrovli tizim har bir bolaning farovonligi va rivojlanishini ta'minlaydi, ularning rivojlanishi va o'z salohiyatini to'liq ro'yobga chiqarishini ta'minlaydi.Ushbu maqolada milliy qonunchilikda bola huquqlarining kafolatlari, uning o`ziga xos xususiyatlari belgilangan.