МАЪНАВИЙ ВА МАЪРИФИЙ ТАРҒИБОТ – МАФКУРАВИЙ ТАҲДИДЛАРНИ БАРТАРАФ ЭТИШ ОМИЛИ (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ушбу мақолада ҳозирги глобаллашув даврида маънавий ҳаёт ва мафкуравий жараёнларнинг асосий майл (тенденция)лари, тарғибот ва ташвиқот феноменларига замона киритаётган ўзгартиш (корректива)лар, тобора хатарли тус олиб бораётган маънавий ва ғоявий таҳдидлар, уларга қарши курашда тарғибот ва ташвиқот каби субъектив омилларнинг аҳамияти фалсафий жиҳатдан таҳлил қилинади. Шунингдек, инсон онги ва қалби учун кураш ҳар қачонгидан ҳам кучайган, “мафкура полигонлари ядро полигонларидан ҳам кўпроқ кучга эга”1 бўлиб бораётган бугунги кунда маънавиятни асраш, юксалтиришнинг энг асосий воситаси ҳисобланган тарғибот ва ташвиқотни замон талаблари даражасида ташкил этиш усул ва воситалари илмий асосланади.