"JADID VAKILLARI ILMIY FAOLIYATIDA AYOLNING OILADAGI VA JAMIYATDAGI MAVQEI MASALASI" (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolada jadid adabiyoti davrlari, bosqichlari va tuzum nuqtayi nazaridan kelib chiqqan mafkuraviy g'oyalar va ularda ayollarning o'rni ilmiy-falsafiy, didaktik tahlil etiladi. Jadid adabiyoti namoyondalarining dramalarida asosida ayollar obrazini alohida bir timsol, alohida bir mavzu sifatida ko'tarish sabablari yoritib, misollar tariqasida ochib berishga harakat qilinadi.