ZUBTURUM O‘SIMLIGIDAN TAYYORLANADIGAN AYRIM DORIVOR VOSITALARNI DAVOLASHDA QOʻLLANILISHI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolada zubturum o’simligining morfologik tuzilishi, kimyoviy tarkibi, undan tayyorlanadigan dorivor vositalar, xalq tabobatida ishlatilishi haqida bayon qilingan. Hozirgi kunda tabiatimizda osayotgan dorivor osimliklardan oqilona foydalanib, ulardan kasalliklarga davo topishimiz mumkin. Zubturum dorivor osimligi juda kop kasalliklarga davo bolib uni tabobatimizda keng qollasak boladi. Bu osimlikning bargi, tomiri va uruglari juda kop kasalliklarga davo boladi. U tabiatimizda osadi va noyob hisoblanadi.