QANDLI DIABET BILAN KASALLANGAN BOLALARDA HAMSHIRALIK PARVARISHI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolada qandli diabet kasalligi, uning kelib chiqish sabablari, oshqozon osti bezi va uning hujayralari, hujayralar faoliyatining buzuilishi va oqibatlari, kasallikning turlari haqida ma’lumotlar keltirilgan. Qandli diabet organizmda insulin gormoni absolyut yoki nisbiy yetishmovchiligi tufayli qonda qand miqdorining ortishi bilan namoyon bo’luvchi endokrin kasalligidir.