TERMOFIZIK KATTALIKLARNI O'LCHASH MASALALARI UCHUN ISSIQLIK O'TKAZUVCHANLIGI TENGLAMASINI INTEGRAL SHAKLDA TAQDIM ETISH (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Termofizik xususiyatlarni o'lchashning ko'pgina zamonaviy usullarining nazariy asosi vaqt zonasida yoki murakkab o'zgaruvchi sohalarida issiqlik o'tkazuvchanligining chegaraviy muammolarining analitik yechimlari hisoblanadi. Ushbu usullar ularni qo'llashning ko'p sohalarida termal miqdorlarni o'lchashni ta'minlaydi. Shunga qaramay, ular asosan dizayniga umumiy yondashuv bilan bog'liq bo'lgan bir qator kamchiliklarga ega: nisbatan past aniqlik, past o'lchov ko'rsatkichlari, murakkab apparat dizayni va mehnat talab qiladigan o'lchash texnikasi.