ANALYSIS OF ACID HYDRAULIC FRACTING PROCESS OF LAYER IN MINING CONDITIONS (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Qatlamni gidravlik yorish sizilish-o‘tkazuvchanligi xususiyatlari past bo‘lgan qatlamlarga ishlov berib gazberaoluvchanlikni oshirishda birmuncha samarali usul hisoblanadi. Gidroyorish amalga oshirilgach quduq mahsuldorligi tezda o‘sadi. Ushbu usul neft va gazni odatdagi uslublar orqali olish imkonsiz yoki kamrentabelli bo‘lgan to‘xtab qolgan quduqlarni “tiriltirish” imkonini beradi.