OG‘ZAKI TIBBIYOTNING KOMPOZITSION VA JANR XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolamizda nutq va uning janrlari haqida so‘z yuritilgan. Og‘zaki tibbiy nutq janri - bu tibbiyotning kasbiy sohasida yozilgan hodisaga hamroh bo‘lgan kognitiv va kommunikativ faoliyatning barqaror, pragmatik jihatdan aniqlangan, og‘zaki shakli ekanligi tadqiqimizda ochib berilgan. Og‘zaki tibbiy nutq shifokor-bemor misolida yoritilgan.