QORAQALPOG‘ISTON RESPUBLIKASIDA EKSPORT TOVARLARIGA NISBATAN RAQOBATCHILIKNI OSHIRISH YO‘LLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ilmiy adabiyotlarda korxonaning raqobatbardosh bozor xatti-harakatlarini miqdoriy baholash uchun foydalaniladigan asosiy ko'rsatkich raqobatbardoshlik ko'rsatkichidir. Raqobatbardoshlikni o'lchash ma'lum bir ob'ektning bozor xatti-harakatlari natijalarini statik baholashni ta'minlaydi va bozorda muvaffaqiyatga erishishga yordam beradigan xususiyatlarni aniqlashga imkon beradi[1,2].