MAHALLIY BYUDJETLAR DAROMADLARINI PROGNOZLASHTIRISHGA OID ILMIY-NAZARIY QARASHLAR TAHLILI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Maqolada iqtisodiyotni rivojlantirish va liberallashtirish sharoitida mahalliy byudjet daromadlari bazasini kengaytirish va mahalliy soliqlarni hisoblash mexanizmini takomillashtirish masalalari, hozirgi kundagi holati va boshqaruvda joriy etishning xorij tajribasi chuqur tahlil qilib o‘rganilgan. Mahalliy byudjet daromadlarining konseptual asoslarini chuqur o‘rganish va ularning barqarorligini ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqish zarurligi asoslandi. Soliqlarning mahalliy byudjetlar daromadlarini shakllantirishdagi ahamiyati va mahalliy byudjet daromadlarini oshirish hamda mahalliy soliqlar ro‘yxatini kengaytirish yuzasidan amaliy taklif va tavsiyalar taklif etildi.