MAHALLIY BUDJET DAROMADLARINI KENGAYTIRISH YO‘LLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Mahalliy budjetlar daromadlari va davlat budjetining viloyat, tuman va shahar pul mablag‘lari jamg‘armasini tashkil etib, unda daromadlar manbalari va ulardan tushumlar miqdori, shuningdek moliya yili mobaynida aniq maqsadlar uchun ajratiladigan mablag‘lar sarfi yo‘nalishlari hamda miqdori nazarda tutiladigan budjet kodeksidir. Mahalliy budjetlar daromadlari va davlat budjet harajatlari mamlakatda yaratilgan milliy daromadning taqsimlanishi asosida hududlarda istiqomat etuvchi aholiga va uning natijalarini yetkazib beruvchi mahalliy budjetlarning daromad qismini mustahkamlashga yo‘naltiriladi.