MAVZU: MONOFTONG DIFTONG VA TRIFTONLAR HAQIDA (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Monoftonglar – til yoki lablarning pozitsiyasi talaffuz davomida o‘zgarmaydigan bitta unli tovushdan iborat. Bu tovushlar to'liq yoki sof unli tovushlar deb ham ataladi, chunki ular talaffuz qilinayotganda tilning joylashuvi yoki lablarning shakli o'zgarmaydi. Monoftonglar ko'pgina tillarda mavjud bo'lib, tovushning barqarorligi tufayli ularni eshitish va tushunish oson.