GINEKOLOGIYADA MINIMAL INVAZIV JARROHLIK AMALIYOTLARI: LAPAROSKOPIYA VA UNING AFZALLIKLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Mazkur maqola ginekologiyada keng qo'llaniladigan minimal invaziv jarrohlik usuli – laparoskopiya va uning afzalliklari haqida ma'lumot beradi. Laparoskopiyaning qo'llanilish sohalari, jumladan, tuxumdon kistalari, endometrioz, bachadon miomasi va bepushtlik diagnostikasi kabi holatlar yoritib beriladi. Ushbu usulning afzalliklari sifatida kamroq shikastlanish, tezroq tiklanish, kamroq og'riq va asoratlar ta'kidlanadi. Laparoskopiya zamonaviy tibbiyotda bemorlar uchun yuqori samaradorlikka ega amaliyotlardan biri hisoblanadi.