BIR O`ZGARUVCHILI FUNKSIYA EKSTREMUMINING ZARURIY SHARTI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Funksiya hosilalari yordamida uning ekstremum nuqtalarini topish osonlashadi. Avval ekstremumnin zaruriy shartini ifodalovchi teoremani  keltiramiz.