O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA PARDOZ MAHSULOTLARI NOMLARINING LEKSIKOLOGIYADAGI O‘RNI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Bugungi kunimizda har bir soha shiddat bilan rivojlanib bormoqda. Boshqa sohalar kabi tilshunoslik ham ushbu jarayondan ortda emas. Yangidan yangi ilmiy terminlar hayotimizning ajralmas qismiga aylanib ulgurdi. Jins-tur munosabatini ifodalash asosida bog‘langan giponimik paradigmalarni o‘rganish va ularni alohida kichik tizimlar sifatida ajratishni hisobga olganda tilshunoslikda bunday munosabatni o‘rganishga bo‘lgan eʼtibor ortib bormoqda. Giponimiya, giponim hamda giperonim atamalari dastlab 1968 - yilda ingliz tilshunosi professor D. J. Layonz tomonidan qo‘llanildi. Shundan keyin giponimiya haqidagi dastlabki ilmiy, axborotlar rus tilshunosligida ham vujudga kela boshladi. Taniqli rus tilshunoslari А. А. Ufimtseva, L.