QURILISH KONSTRUKSIYALARINI ZILZILABARDOSHLIKKA HISOBLASHDA ZAMONAVIY HISOBLASH TEXNOLOGIYALARI VA METODOLOGIYALARINI TADBIQ QILISH (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Zilzilalar, tabiiy ofatlar sifatida, insoniyat tarixida ko‘plab halokatlarga sabab bo‘lgan. Qurilish konstruksiyalarining zilzilabardoshligini ta’minlash, zamonaviy arxitektura va muhandislik sohasida muhim masalalardan biridir. Ushbu maqolada, qurilish konstruksiyalarini zilzilabardoshlikka hisoblashda zamonaviy hisoblash texnologiyalari va metodologiyalarining ahamiyati va qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.