PIRIMQUL QODIROV “AVLODLAR DOVONI” ASARLARINING LINGVO-POETIK XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Akbar hayoti haqida hikoya qiluvchi «Avlodlar dovoni» («Akbar») romanini 80-yillarda yaratgan. Asarda pok sevgi, insoniy mehru muhabbat, shavqu shijoat tarixiy qahramonlar qiyofasida yorqin aks ettirilgan. “Avlodlar dovoni” romanida Pirimqul Qodirov Humoyunning sulolani mustahkamlash yo'lidagi mashaqqatli, sinoatli faoliyatini nozik tasvirlaydi.“Avlodlar dovoni” romanida Pirimqul Qodirov Humoyunning sulolani mustahkamlash yo‘lidagi mashaqqatli, sinoatli faoliyatini nozik tasvirlaydi. U og‘alari o‘rtasidagi nizolarni oqilona hal etishga harakat qilsa-da, amalda buning uddasidan chiqishga qiynaladi.Yozuvchi Humoyunning otasi qurgan saltanat poydevorini mustahkamlash borasidagi faoliyatini xolis tasvirlab, keyingi bosqich — sulolani jahon tamadduni e’tirofiga sazovor qilgan Akbarshoh taqdiriga urg‘u beradi. Akbar ruhida, qalbida hind yurtiga muhabbat nihoyatda kuchli.Ushbu maqolada “Avlodlar dovoni” asari haqida fikr-mulohazalar yuritilgan.