BUTUNJAHON TURIZM TASHKILOTI O'ZBEKISTONDAGI O'RNI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Butunjahon Turizm Tashkiloti turizm sohasida xalqaro hamkorlikni rivojlantirish, barqaror turizmni qo'llab-quvvatlash va turizmni iqtisodiy o'sish manbai sifatida tanitish maqsadida tashkil etilgan Birlashgan Millatlar Tashkilotining ixtisoslashgan agentligidir. O'zbekiston, o'zining boy madaniyati, tarixiy obidalari va tabiiy go'zalliklari bilan, Butunjahon Turizm Tashkilotining faol a'zosi sifatida turizm sohasida o'z o'rnini mustahkamoqda. Ushbu maqolada Butunjahon turizm tashkilotining O'zbekistondagi o'rni haqida ma'lumotlar berilgan.