QISHLOQ XO'JALIGI MAHSULOTLARINI SAQLASH VA QAYTA ISHLASH YO'NALISHI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyalari oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash va iqtisodiy samaradorlikni oshirishda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqola qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini uzoq muddat saqlash va qayta ishlashning asosiy yo‘nalishlarini, jumladan, sovutish, muzlatish, ventilyatsiya, kimyoviy saqlash, fermentatsiya, quritish va konsentratsiya usullarini ko‘rib chiqadi. Maqola shuningdek, ushbu texnologiyalar iqtisodiy va ekologik samaradorlikka qanday ta’sir ko‘rsatishini tahlil qiladi va barqaror texnologiyalarni joriy etish zarurligini ta’kidlaydi.