BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARIDA ONA TILIGA MUHABBATNI UYG'OTISH USULLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2022)
Ushbu maqola boshlang'ich sinf o'quvchilarida ona tiliga nisbatan mehrmuhabbat uyg'otish haqida so'z boradi. Ona tili sohasidagi ko'nikma-malakalar o'quvchilam ing o'quv m ehnatining zaruriy sharti va vositasidir. O'quvchi o'qish ko'nikm alarini egallash bilan bir qatorda, birinchi navbatda, o'zining ona tilini o'rganishi zarur, chunki ona tili bilimdonlikning, aql-idrokning kalitidir.Ona tili boshqa fanlami o'qitish vositasi hamdir: jam iyat tarixi ham, tabiiy fanlar ham ona tili yordam ida o'rganiladi.