ЧОРВАЧИЛИКДА ВЕТЕРИНАРИЯ ТАДБИРЛАРИНИНГ ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ АНИҚЛАШ (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ветеринария тадбирларининг иқтисодий самарадорлиги иқтисодий кўрсаткичларнинг махсус тизими билан тавсифланади. Ҳар бир кўрсаткични аниқлаш методологияси мустақил тақдимотни талаб қилади.Олди олинган иқтисодий зарар меъёрий-ҳуқуқий базадан фойдаланган ҳолда аниқланади, унда ўртача касалланиш даражаси, ҳайвонлар ўлими, касалликлар натижасида етказилган иқтисодий зарар, ветеринария тадбирлари харажатлари мавжуд. Ушбу кўрсаткичларнинг ҳар бири иқтисодий қийинчиликлар даврида намунавий тадқиқотлар, юқумли бўлмаган касалликларни рўйхатга олиш, шунингдек экспериментал маълумотлар асосида белгиланади.