ҚОРАМОЛЛАРДА БАРМОҚ БЎҒИМИ КАСАЛЛИКЛАРИНИ ДАВОЛАШНИ ЎРГАНИШ (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Маълумки, қишлоқ хўжалик ҳайвонларнинг юқумсиз касалликлари акушер гинекологик ва хирургик касалликлар билан биргаликда барча касалликларининг ўртача 94-96 фоизини ташкил этади. Бу касалликлар пайтида иқтисодий зарар маҳсулдорликнинг кескин камайиши, ҳайвонларни барвақт подадан чиқариш, мажбурий суйиш ва ҳайвонларнинг ўлими ҳисобига кузатилади.