VORISLIK HUQUQIDA SUBYEKTLARNING O’ZIGA XOS JIHATLARI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Vorislik huquqi - bu vafot etgan shaxsning mulki va mol-mulk huquqlari vorislarga o'tishi jarayoni bo'lib, huquqiy tizimlarda muhim ahamiyatga ega. Maqolada vorislik huquqi subyektlarining turli xil turlari, ular o'rtasidagi farqlar va huquqiy cheklovlar haqida batafsil ma'lumot beriladi. Shuningdek, vorislik huquqiga ega bo'lishning huquqiy talablari, vorislik huquqini amalga oshirish jarayonlari hamda vorislik huquqidagi o'ziga xos masalalar ko'rib chiqiladi. Ushbu maqola huquqshunoslar, yuridik talabalari va vorislik huquqi sohasida tadqiqot olib borayotgan tadqiqotchilar uchun foydali manba bo'lib xizmat qiladi.