G.BARBADENSE L. ТУРИГА МАНСУБ БОШЛАНҒИЧ МАНБАЛАР АЙРИМ ХЎЖАЛИК БЕЛГИЛАРИНИ КОРРЕЛЯТИВ БОҒЛИҚЛИГИ (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Маълумки, тизма ва навларнинг морфо-хўжалик белгилари орасидаги коррелятив боғлиқликларни ўрганиш танлаб олинган намуналарнинг генотипи, уларнинг хўжалик белгиларига эътибор бериб танлаш имкониятини яратади. Шуни инобатга олган ҳолда, амалий селекцияда белгиларнинг ўзаро узвий боғлиқлик даражасини ўрганиш муҳим аҳамият касб этади. Ғўзанинг қимматли хўжалик белгилари орасидаги коррелятив боғлиқликни таҳлил қилиш борасида кўплаб маҳаллий ва хорижий олимларнинг илмий изланишларида ўз ифодасини топган [1; 4; 6].