SINXRON TARJIMADA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIK (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Sinxron tarjima qilish juda talabchan kognitiv vazifa bo‘lib, lingvistik, kognitiv va psixologik ko‘nikmalarni uyg‘unlashtirishni talab qiladi.  Psixologik tayyorgarlik zarur aqliy qobiliyatlarni rivojlantirish va samarali sinxron tarjima qilish uchun kurash strategiyalarini rivojlantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi.  Sinxron tarjimada psixologik tayyorgarlikning ba'zi asosiy jihatlari mavjud bo'lib, ularga quyidagilar kiradi