GLOBALLASHUV DAVRIDA O‘ZBEK TILINING O‘RNI (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada hozirgi o‘zbek tilining o‘rni, uning takomillashishi, ommaga dolzarb targ’ib qilinishi, uning yo‘qolishining oldini olish to‘g’risida so‘z yuritiladi. Nafaqat, uning ahamiyati yoki yechimlari balki u bilan muloqot chambarchas bog’liqligi borasida ham tushuncha berib o‘tiladi.