HUQUQ OLAMIDA OʻCHMAS IZ QOLDIRGAN AYOL (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Bu maqolada  akademik Xadicha Sulaymonovaning ilm-fanga qoʻshgan rivoji, huquqiy mamlakat barpo etishdagi saʼy-harakatlari, mazmunli va ibratli hayot yo‘li hamda ilmiy-madaniy merosini tahliliy yoritib berishga harakat qilingan. Maqolada X.S.Sulaymonovaning birinchi o‘zbek huquqshunos ayoli va sudya bo‘lishi, huquq fanini yuksaltirishi, O‘zbekiston SSRning Adliya vaziri hamda Bosh sudyasi lavozimlarida faoliyatgacha kelishi va undan keyingi jarayonlar, murabbiy akademik va jamoat arbobi sifatida e’tirof etilishi, xalqaro ilmiy anjumanlarda qatnashishi, shuningdek vafot etishiga qadar bo‘lgan voqealar ketma-ket ko‘rsatib o‘tilgan.