(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqola bojxona organlarida jinoyat haqida xabarlarni ro’yxatga olish va ko’rib chiqish jarayonlarini raqamlashtirishning transformatsion salohiyatini o’rganadi. Individual identifikatsiya raqamlari va QR-kodlarni birlashtirishga e’tibor qaratgan holda, u ish qo’zg’atilgandan boshlanganidan sud hukmigacha monitoring samaradorligini o’rganadi. Maqolada samaradorlik, oshkoralik va javobgarlikka urg‘u berilgan holda, raqamlashtirishning operatsiyalarni soddalashtirish va sud jarayonlarini tezlashtirish uchun afzalliklari ta’kidlangan. Maʼlumotlar xavfsizligi, infratuzilma va xodimlarni oʻqitish kabi asosiy masalalar koʻrib chiqilib, bojxona nazoratida raqamli innovatsiyalarning toʻliq salohiyatini roʻyobga chiqarishda hamkorlikdagi saʼy-harakatlar muhimligini taʼkidlaydi.