(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Ushbu maqolada QR kodlardan ta’lim jarayonida foydalanishning rivojlangan va innovatsion vosita ekanligi haqida so‘z yuritilgan. Maqolada umumta’lim maktablari o‘quvchilari, oliy ta’lim muassasalari talabalariga fanlarni o‘qitishda QR kodlardan foydalanishning pedagogic ahamiyati tasvirlangan. Aniq fanlarni o‘qitishda ushbu usuldan foydalanish o‘qitishning asosiy zamonaviy tamoyillarini aks ettiradi. Ular kommunikativ ko‘nikmalarni shakllantirishga va o‘qitish motivatsiyasini oshirishga yordam beradi. Maqola insonning individual xususiyatlaridan kelib chiqqan holda rivojlantiruvchi ta’lim modellariga qaratilgan. Fanlarni o‘qitishda amaliyotga yo‘naltirilgan loyihadan foydalanishning shaxsiy tajribasini tavsiflash va uni ijodiy mustaqillikni rivojlantirishning samarali usuli sifatida taklif qiladi.