(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Samarali soliq ma’muriyati mahalliy soliqlarni yig’ishni ko’paytirishda hal qiluvchi ro`l o’ynaydi. Ushbu maqolada mahalliy darajada daromad olishni ko’paytirishda soliq ma’muriyatini takomillashtirishning ahamiyati ko’rib chiqilgan. Keng qamrovli adabiyotlarni ko’rib chiqish va tahlil qilish orqali u mahalliy soliq yig’ishni optimallashtirish uchun soliq ma’muriyatini kuchaytirish usullari, natijalari va oqibatlarini ochib beradi.