(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Terminal holat – hayot bilan o‘lim orasidagi holat. Uning davomiyligi asosiy kasallikning og‘ir yoki yengilligiga va organizmning jonlantirish yani reanimatsiya chora-tadbirlarini ko‘rilishiga bog‘liq. Reanimatsiya o‘tkazishda turli vositalar, jumladan, elektron asboblar (difibrillyatorlar, elektron stimulyatorlar va h.k.) va boshqa apparatlar, xirurgiya usullari (traxeostomiya, punksiya, yirik tomirlarga katetr qo‘yish), dori-darmonlardan foydalaniladi, shuningdek, yurakni bevosita (ya’ni, ko‘krak qafasini ochmay turib) massaj qilish, apparatsiz sun’iy nafas oldirish usullari qo‘llaniladi.