(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
O’rta asrlarda oila va ayollar o’rtasidagi munosabatlar, o’z navbatida, ijtimoiy va madaniy muhitning xususiyatlari bilan shakllandi. Ayollar oila hayoti, ta’lim-tarbiya, ijtimoiy-siyoyiy faoliyatda faol ishtirok etishdi. Temuriylar, Boburiylar davridagi ayollarning psixologik xususiyatlarini o’rganar ekanmiz, ular o’ziga xos bo’lib, ularning jamiyatdagi o’rni alohida kasb etgan. Ular matonatli, dovyurak, qat’iy ruhiyatli, irodasi mustahkam, oqila, dono va doimo sodiqlikka erishish uchun yondashgan kishilar bo’lishgan. Ularning erkinlik, ijodiylik, va yetuklikka intilishi ularni Temuriylar, Boburiylar hukmdorligi davrida mashhur qildi.