(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Бугунги кунда замонавий педагогиканинг долзарб вазифаларидан бири замонава билан ҳамнафас ўсиб келаётган ўқувчиларга таълим-тарбия бериш сифатини янада ошириш йўллари ва воситаларини ишлаб чиқиш ҳисобланади. Бу масалага ҳукуматимиз томонидан алоҳида эътибор берилиб, таълим тизимида туб ислоҳотлар амалга ошириляпти. Ушбу жараёнлар педагогик таълим тизимида юқори билимли кадрлар тайёрлаш имкониятларининг кенгайишига, жамиятни ривожлантириш негизида жаҳон таълим муҳитига мос ва хос тарзда узлуксиз педагогик таълим тизимини яратишга олиб келади. Мактабларга бириктирилаётган олий таълим муассасаларининг хусусияти ҳамда салоҳиятидан келиб чиқиб, профессор-ўқитувчилар томонидан мактабда фаолият юритаётган фан ўқитувчиларининг билим-малакасини ошириш ва сифат таркибини яхшилашга амалий ёрдам берилмоқда.