(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Qoraqalpoǵistonda chorvachilik klasterlari uchun yer tuzish va uning uzgachaliklari haqida sóz etiladi. Qoraqalpoǵiston Respublikasida sońgı yillari suvlar táminoti masalasi yil sari pasayib borayotganligi sababli bu yerda kóp suvlar talab etmaydigan va aholitı ma`lum miqdorda doimiy ish menen band etadigan shorvashiliqti rivojlandiriır boshli masalalarning biri bólib qoldi. Ósha uchun Ózbekstan Respublikasi Prezidentining 2019-yil 7-noyabrdegi Qoraqalpoǵiston Respublikasida shorvashılık tarmoqlarini jadal rivojlantirish choralari tóǵrisida PQ-4512-sonli Qarorida Qoraqalpoǵiston Respublikasi Bózatov, Móynoq, Taxtakópir va Qónǵirot tumanlarini shorvashılıkga ixtisoslashtiish masalasi ózlar yechimini topgan.