(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqola ikkilamchi adentiyali bolalarda ortodontik davolanishning ahamiyatini o’rganadi, bu holat turli sabablarga ko’ra tishlarning yo’qolishi bilan tavsiflanadi. Tishlarning yo’qolishi bolaning og’iz sog’lig’iga, estetikasiga va umumiy hayot sifatiga katta ta’sir ko’rsatishi mumkin. Ortodontik davolash ikkilamchi adentiya oqibatlarini, shu jumladan malokluziyalar, nutqdagi qiyinchiliklar va o’z-o’zini hurmat qilish muammolarini hal qilishda hal qiluvchi rol o’ynaydi. Bu og’iz funktsiyasi va estetikasini tiklash uchun erta aralashuv, davolanishni to’g’ri rejalashtirish va ortodontik asboblardan foydalanish muhimligini ta’kidlaydi.