(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolada keksa va qariyalarda qandli diabetning davolash xususilatlari yoritilgan bo’lib, ratsionda etarli miqdorda vitaminlar, mineral tuzlar bo’lishi kerak. Ratsional dietoterapiya tez-tez ovqatlanishni nazarda tutadi damlama, ekstarkt va ho’l mevasidan sharbat, hab dori va xolosis kabilarni dorivorlik xususiyatlarini o‘ragnish hamda soxalarda qo’llash yo’llari yoritilgan.