(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Bu maqolada Respublikada soʻnggi yillarda dorivor oʻsimliklarni muhofaza qilish, tabiiy resurslardan oqilona foydalanish, dorivor oʻsimliklar yetishtiriladigan plantatsiyalar tashkil etish va ularni qayta ishlash, aloe o’simligining xalq tabobatida keng qoʻllanilishi to’g’risida fikr yuritiladi. Shu bilan birga aloe nafaqat dorivor oʻsimlik, balki ishtaha ochuvchi o’simlik ekanligi, bosh ogʻrigʻi hamda tuberkulyozda ham oʻsimlik ekstraktlari foyda berishi maqolada ko’rsatib otilgan.