(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ушбу мақолада МТМда математик тасаввурларни шакллантириш муаммоси ёритилган. Математик тафаккурни шакллантириш бўйича изланишлар олиб борган олимларнинг фикрлари таҳлил қилинган. Уларнинг ғоялари таснифланган. Хулоса ва таклифлари атрофлича ўрганилган. Математик тушунчаларни шакллантириш инсон ижодий фаолиятининг бутун мақсадли амалга ошириладиган педагогик жараёни эканлиги таъкидланган.