(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ushbu maqolamizda nutq va uning janrlari haqida so‘z yuritilgan. Og‘zaki tibbiy nutq janri - bu tibbiyotning kasbiy sohasida yozilgan hodisaga hamroh bo‘lgan kognitiv va kommunikativ faoliyatning barqaror, pragmatik jihatdan aniqlangan, og‘zaki shakli ekanligi tadqiqimizda ochib berilgan. Og‘zaki tibbiy nutq shifokor-bemor misolida yoritilgan.