(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Maqolada dasturlash tillarini o’qitishda qo’llaniladigan tizimli, faoliyatli, kognitiv, muammoli va semiotik yondashuvlar tahlili hamda malaka oshirish kurslarida dasturlash tilini o’qitishning o’ziga xos xususiyatlari keltirilgan. Xalq ta’limi xodimlari malakasini oshirish kursida ta’lim oluvchilarni tajribali pedagoglar ekanligini inobatga olib mazkur yondashuvlardan samarali foydalanish metodikasi yoritilgan. Ta’lim jarayonini amalga oshirishda dasturlash tilini o’qitish yondashuvlarini integratsiyalash metodikasi keltirilgan.