(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ушбу мақолада тинтув тергов ҳаракатини ўтказиш давомида юзага келаётган айрим муаммоларнинг таснифи, бу борада жиноят-процессуал нормаларни тўғри кўллаш чоралари, жиноят-процессуал муносабатларда “Процессуал ҳаракатлар ва қарорлар устидан шикоят қилиш ҳуқуқи” принципини устувор аҳамият касб этишини таъминлаш мақсадида, уйида ёки унга тегишли бўлган бошқа бинода тинтув ўтказилган ва унда турли сабабларга кўра ўзи иштирок эта олмаган шахс жиноят ишини юритаётган терговчидан унга тинтув ўтказиш тўғрисидаги қарор ва тинтув баённомаси нусхаларини тақдим этишни талаб қилиш ҳуқуқига эга бўлиши лозимлиги ва ҳуқуқни қўллаш амалиётида юзага келаётган айрим тушунмовчиликларга барҳам бериш мақсадида “кечиктириб бўлмайдиган ҳолатлар” тушунчасига муаллифлик таърифи ишлаб чиқилиб, амалиёт билан боғлаган холда, илмий асослантириб берилди.