(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Ушбу мақолада қўшимчаларнинг гипсли боғловчи хоссаларига таъсири ўрганилган ва жадваллар асосида натижалар таҳлил қилинган.Халқ хўжалигининг ривожланишида қурилиш материалларининг аҳамияти жуда катта. Саноат ва уй-жой қурилишининг кун сайин ўсиб бориши қурилиш материалларига бўлган эҳтиёжни янада оширмоқда. Шунинг учун қурилиш материаллари ҳамда уларни ишлаб чиқариш технологияси, улардан ясалган буюмлар таркибини билиш ва ўрганиш ҳар бир қурувчи-мутахассис учун муҳимдир.