(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
XXI ásir civilizaciya rawajlanıwında ayrıqsha orınǵa iye bolıp, ilim hám texnikanıń jedel rawajlanıw dáwiri sıpatında xarakterlenedi. Bul dáwirdegi ilim hám texnika jetiskenlikleri óndiristiń tez pát penen ilgerlewin júzege keltirdi. Bunday ózgerisler jámiyetlik turmıstıń barlıq salaları sıyaqlı pedagogikalıq xızmet tarawına da tásirin kórsetip, oqıtıw procesiniń texnologiyalasıwın payda etti. Usı kózqarastan ulıwmа оrtа bilim beriw mektepleriniń joqarı klasslarında qаrаqаlpаq ádebiyatı páni baǵdarlaması hám sabaqlıǵın sapalı dúziw, ádebiyat sаbаqlаrındа оqıwshılаr аlǵаn ádebiy jаńаlıqlаrın tаlqılаw kónlikpelerin jetilistiriw, teоriyalıq bilimlerin rаwаjlаndırıw tiykаrındа bilim beriw sаpаsın jаqsılаw sıyaqlı máseleler áhmiyetli bоlıp qаlmаqtа. Belgili alımalar Á.Paxratdinov, Q.Husonbaeva hám Q.Yusupovlardıń miynetlerinde sabaqtıń túrleri hám baǵdarlama materialların oqıtıw boyınsha metodikalıq pikirler bildirilgen. Bul metodist alımlar ádebiyat sabaqların shólkemlestiriwdiń ózine tán ózgesheliklerin, olarǵa qoyılatuǵın zamanagóy talaplar, ádebiyat sabaqlarında oqıtıwshılardıń iskerligin jolǵa qoyıw hám onı paydalanıw, zamanagóy informaciyalıq hám jańa pedagogikalıq texnologiyalardan paydalanıw, sabaqtıń tásirligin hám sapasın asırıw máseleleri tuwralı metodikalıq pikirler júrgizgen hám bildirgen.