(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2023)
Мазкур мақолада Алишер Навоий ижодида тасаввуф ғояларининг ифодаланиши ҳақида фикрлар билдирилади. Хусусан, “Хазойин ул – маоний” девонлари таркибидаги шеърлар мисолида сўфиёна рамзларнинг бадиий талқини баён қилинади. Таҳлилга тортилган мисолларда шоирнинг поэтик маҳорати очиб берилади. Ҳар бир тимсол зимнида кўзланган маъно ва моҳият ҳақида тегишлича хулосалар келтириб ўтилади.