(untitled) (Proceedings of International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Aholi daromadlarini oshirish orqali kambag‘allikni qisqartirish iqtisodiyotning fundamental asoslarini rivojlantirishdagi ustuvor maqsadlardan biri bo‘lgani kabi, Yangi O‘zbekistonning ham iqtisodiyotni rivojlantirishdagi maqsadlari aholi daromadlarini oshirish orqali ularning iste’mol darajasini oshirishga qaratiladi. Keyingi yillarda aholi daromadlarini oshirish, qo‘shimcha daromad olish imkoniyatlarini ko‘paytirish maqsadida ularga turli iqtisodiy va moliyaviy imtiyozlar ajratish, kasbga yo‘naltirish va malakasini oshirish bo‘yicha keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda.